Osvěžující nápoj ideální pro horké letní dny. Krásně vypadá a také výborně chutná. Po návštěvě kavárny kde jsem americkou limonádu poprvé ochutnala jsem to nevydržela a zeptala se co obsahuje. Odpověď zněla: jen sodovku, pomerančový džus a jahodový sirup. Doma jsem zkoušela různé poměry surovin a tento mi chutnal nejvíce. Rozhodně doporučuji použít domácí jahodový sirup protože jen ten dá limonádě tu správnou jahodovou chuť.
Suroviny
- 100 ml perlivé vody
- 100 ml pomerančového džusu (ideálně 100%)
- 50 ml jahodové šťávy (1 velký panák)
- Led*Na ozdobu: plátky pomeranče nebo jahod, máta…
Příprava
- Perlivou vodu nalijte do vysoké sklenice a zalijte džusem.
- Můžete přidat i pár kostek ledu.
- Jahodový sirup patří úplně dolů a před podáváním se se surovinami nemá smíchat. Nad hladinu limonády položíme lžičku a přitiskneme jí k okraji sklenice. Skloníme jí tak, aby po ní sirup tekl po straně sklenice. Pomalu tak nalijeme celého panáčka sirupu.
- Podáváme s brčkem nebo vysokou lžičkou a těsně před pitím si každý svou limonádu zamíchá.
- V létě můžete také znásobit množství limonády a udělat ji do velkého džbánu, přidejte kostky ledu a ozdobte třeba lístky máty. Je to ideální nápoj na společné oslavy a grilování. Všichni si ho určitě zamilují
TIP: na brčko můžeme napíchnout čtvrtky pomeranče nebo celé jahody