Rychlé arašídové sušenky. Obsahují hodně arašídového másla takže po jejich snědení budete pln energie. Často je s sebou vozím jako svačinku na výlety. Také je můžete udělat jako vánoční cukroví. Každý rok dělá jiné cukroví (nerada se opakuji) a tyhle Vánoce jsem pekla právě i tyhle sušenky. Klidně je můžete polít polevou a pěkně ozdobit. Uvidíte že si je každý zamiluje.

Suroviny

  • 270g arašídového másla (1 hrnek)
  • 130g hladké mouky (1 hrnek)
  • 110g cukru (1/2 hrnku)
  • 50 g sušených brusinek (1/4 hrnku)
  • 45ml mléka (3 lžíce)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Příprava

  1. Máslo, mléko a cukr vyšlehejte do nadýchané hmoty
  2. Brusinky nadrobno pokrájejte.
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva
  4. Vše smíchejte dohromady a vypracujte těsto.
  5. Z těsta vytvarujte kuličky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky ještě lehce zmáčkněte. Doprostřed můžete vmáčknout mandle nebo brusinky.
  6. Pečte na 150 stupňů 15-20 minut.

Skladování: v chladném prostředí v uzavřeném obalu

Sušenky spotřebujte přibližně do jednoho týdne

 

Náhrady:

Cukr: můžete použit třitnový cukr pro zdravější variantu