Domácí zapečené müsli s arašídovým máslem může být nejen chutnou snídaní, ale také pěkným dárkem. Müsli je slazené pouze medem, neobsahuje tedy žádný rafinovaný cukr. Na výrobu budete potřebovat jen 3 suroviny a to arašídové máslo, med a ovesné vločky. Po upečení stačí müsli přesypat do pěkné sklenice se stužkou (tedy až po vychladnutí) a dárek je hotový. Snídaně je důležitou částí dne, takhle si na vás při každé snídani obdarovaný vzpomene.

Suroviny

Na 1 plech:

  • 250g ovesných vloček*
  • 115g arašídové máslo
  • 100g medu

*používám jemné ovesné vločky nebo jemné celozrnné

Příprava

  1. Jako první krok nechte arašídové máslo změknout na pokojovou teplotu aby se s ním lépe pracovalo.
  2. Když je máslo změklé přidejte k němu i med a ovesné vločky. Dobře promíchejte aby se vše spojilo.
  3. Připravte si velký plech vyložený pečícím papírem. Musli z misky vezměte do ruky a rozdrolte na plech.
  4. Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 150 stupňů 20-25 minut. Musli jen lehce ztmavte, ale nepeče se do hněda (pak je hořké). Pokud si nejste jistí raději ho vyndejte dříve. Možná vám bude připadat moc měkké, ale po vychladnutí se ještě zpevní.
  5. Po vychladnutí uložte do zavírací sklenice.

Skladování: při pokojové teplotě Trvanlivost: několik měsíců