Minulé Vánoce jsem si objednala velký kbelík kukuřice na přípravu popcornu a začala experimentovat. Zkouším různé příchutě, které mě napadnou. Příprava popcornu v pánvi mi přijde jako větší zábava, než příprava toho v mikrovlnce. Navíc ten v pánvi se mi na rozdíl od...
Banán je moje nejoblíbenější svačina. Dá se z něj udělat tolik různých svačin. Samotný banán je samozřejmě taky fajn, ale když si ho trochu vylepšíte neuškodí😊. Tentokrát mám pro vás rychlovku, kterou připravíte během pár minut. Budete k tomu potřebovat jen banán...
Chystáte se grilovat, ale chtěli byste udělat i něco sladkého? Udělejte grilovaný ananas. Je to strašně jednoduchý dezert, který si zamilují i děti. Já jsem až do svých 25 let znala jen špekáčky. Rodiče na ohni opékali jen buřty a to bylo vše. Pak jsme se přestěhovali...
Salát Coleslaw miluju ode dne, kdy jsem ho poprvé v životě ochutnala (bylo to v KFC). Jelikož jsem měla koupeného hodně zelí – akorát jsem se ho chystala nakládat…říkala jsem si, že by byla škoda Coleslaw neudělat. Je to zajímavé, jak se chutě mění. Dříve mi Coleslaw...
Sníst tolik ovoce a zeleniny, kolik je doporučená dávka není vždy snadné splnit. Proto si připravuji různé džusy a smoothie. Podzim je tady a proto jsem se začala soustředit na posílení imunity. Ve smoothie najdete i amalaki, plod Embiliky lékařské. K čemu je...
Brambory grenaille se staly mou novou nejoblíbenější přílohou. Nevím, jak mi mohly tak dlouho unikat, ale stalo se. Tuhle zajímavou přílohu jsem objevila v jedné restauraci, kam mě vzal Jarda. Oba jsme si dali steak a k tomu byly právě tyhle brambory. Přesně proto si...
Dneska ráno jsem meditovala. Měla jsem hlavu plnou toho, co mám dnes udělat a potřebovala jsem se uvolnit. Meditace mě vždycky uklidní a dá sílu do nového dne. To jsem ale ještě nevěděla, že během meditace mi před očima proběhne celý příběh o tom, jak vznikl život na...
Tenhle recept je inspirovaný indickou kuchyní. Jedná se o grilované kuřecí prsa s indickým kořením, jogurtem, rajčaty, česnekem a zázvorem. K tomu nesmí chybět okurková raita, což je jogurtová omáčka s okurkou. A co k tomu? Hodí se k tomu rýže anebo můžete vyzkoušet...
Můj nový objev – kešu ricotta. Doma jsme si ji absolutně zamilovali! Na krekry, chleba nebo jiné pečivo, pěkně ho natřít pořádnou vrstvou tohohle „sýra“ a posypat čerstvými bylinkami ze zahrádky. Mňamka! Jak už jsem psala několikrát, snažím se snížit spotřebu...
Dali byste si čokoládové fondue, ale nemáte na to potřebný přístroj? Já taky doma žádný fondovač nemám (omlouvám se, nevím tak se to slovo skloňuje). Jarda mě jednou vzal na čokoládové fondue do restaurace a já si to chtěla zopakovat. Zjistila jsem, že vlastně ten...