Tato rychlá svačina obsahuje vše co mám ráda: arašídové máslo, banán a müsli. Je to tak jednoduché, že klidně můžete nechat, aby si svoji svačinu udělali sami (jen jim napíchněte banán na špejli). Banán na špejli si můžete udělat i k snídani. Ideální snídaně jsou tak 2 celé banány, po nich budete mít dostatek energie na celé dopoledne.
Suroviny
- Banán
- Arašídové máslo (tak 1-2 lžíce na banán)
- Zapečené nebo normální müsli
- Nanuková dřívka nebo špejle
Příprava
- Banán rozřízněte na dvě půlky.
- Každou půlku napíchněte na nanukové dřívko.
- Arašídový máslem potřete celý banán. Jde to lépe když je máslo pokojové teploty. Pokud jste ho právě vyndali z lednice dejte pár velkých lžic do misky a zahřejte ho 5-15 sekund v mikrovlnce.
- Müsli nasypte na rovný talířek a banán v něm ze všech stran vyválejte. V případě zapečeného müsli rozlámejte velké kusy na drobnější, aby na banánu lépe drželo.
- Prsty müsli trochu přitlačte, nebude tolik opadávat.
- Banán s müsli je nyní hotový. Můžete ho rovnou sníst nebo dát do lednice pro pozdější konzumaci
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 1 den