Arašídový tofu pudink je ideální snídaně či svačina. Chutná skvěle a je přímo nabitý bílkovinami. Tenhle recept jsem vymyslela před pár lety. Měla jsem doma neochucené tofu a napadlo mě, že bych mohla vyzkoušet nějaký nový recept. Stačí...


Arašídový tofu pudink je ideální snídaně či svačina. Chutná skvěle a je přímo nabitý bílkovinami. Tenhle recept jsem vymyslela před pár lety. Měla jsem doma neochucené tofu a napadlo mě, že bych mohla vyzkoušet nějaký nový recept. Stačí...

Recept na mini lívanečky s mandlovým mlékem, kukuřičnou moukou a práškem z MAQUI berry. Jsou vynikající a navíc i bez lepku a laktózy. Brownie se musela přijít podívat, jestli tam není něco i pro ni:-). Budete potřebovat: 120g...

Tentokrát jsem se krapet rozjela a připravila ne jedno, ale hned plný stůl indického jídla😊. Myšlenka byla, že to sníme ten den. Nakonec jsme to jedli celé dva dny:-D. Další recept v rámci Cesty kolem světa, kterou jsem spustila...

Mochi je japonský dezert, který jsem si velice oblíbila. Jelikož na mě vyskakuje poslední dobou skoro všude, zřejmě nabírá na oblibě. Co je to Mochi? Tato sladká dobrota se vyrábí se sladké rýžové mouky. Díky tomu získá takovou...

šoty na posílení imunity jsou skvělý způsob, jak posílit svoji imunitu. Nejsem typ, co jí nějaké prášky na imunitu apod. Místo toho si radši dám jednoho panáčka některé ze šotů (dělám více druhů) a je to. Dřív jsem si je kupovala takové...

Hledáte rychlou večeři? Připravte houbové rizoto. Samotné nebo s masem, obě varianty jsou vynikající.

Ochutnejte tyto košíčky a uvidíte, že lahodný dezert se dá připravit bez jediné lžičky cukru! Navíc je bez lepku.

Chcete si uvařit snídani podle ajurvédy? Ochutnejte skvělou rýži s mlékem a kurkumou a nebo jiné zajímavé recepty z ajuvédské kuchyně.

Dneska jsem dělala větší úklid a nevyhnul se mu ani mrazák. Tak koukám na zbytek mražené kukuřice a přemýšlím nad tím, jak ji použiju. Na polévku to bylo málo a na pizzu jsem neměla nakoupeno. Nakonec mě napadly kukuřičné placky....

Dneska si upečeme čočkovou pizzu. Možná to zní divně, ale až ochutnáte, změníte názor😊. Základem této pizzy je korpus z červené čočky. Na přípravu čočkového korpusu budete potřebovat jen dvě suroviny – červenou čočku a vodu. Další možnost...

Máte rádi Nutellu a podobné sladké pomazánky, ale snažíte se jíst zdravě? Nechcete, aby jídlo, které jíte obsahovalo samý cukr? Dneska vám udělám velkou radost. Uděláme si totiž Nutellu a to úplně bez cukru! Hledala jsem pomazánku, která...

Jednoduchý a přesto vynikající – okurkový salát s cherry rajčaty, černým sezamem a medovým dresinkem.

Vynikající cheesecake z ricotty. Nemá korpus, takže je bez lepku. Nebudete věřit, jak jednoduchá je jeho příprava…

V rámci objevování ajurvédské kuchyně jsem tentokrát vařila zeleninové kari s rýží. Je to mix zeleniny s jogurtem, koriandrem, kurkumou a římským kmínem. Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, která se v ajurvédských receptech často...

Tapioka obarvený modrou spirulinou – skvělá zdravá svačinka z mléka a tapioka kuliček. Poznejte přírodní barviva a dodejte vašim jídlům barvu:-).