Ráno jsem koukala na nějaká videa, kde dělají mukbang (snad to píšu správně). Nejraději mám Tzuyang, vždy si jídlo tak krásně vychutnává a je moc milá k lidem okolo sebe. No úplně jsem z toho dostala chuť na nějakou asijskou snídani. Následoval průzkum na internetu, co bych si tak mohla udělat. Nejvíce mě zaujala japonská omeleta, čínské napařované vejce a congee. Udělala jsem poslední dva zmíněné recepty.
Tentokrát vám ukážu, jak jsem dělala to napařované vejce a příště to congee. Vše jsem vám také natočila, takže se můžete podívat i na videjko😊.
Budete potřebovat:
- 2 vejce vel. M
- 250 ml horké vody/mléka/vývaru
- ¼-1/2 lžičky soli
Na servírování:
Sezamový olej
Coconut amino z pravebio.cz (kód je verpolackova10) nebo sójové omáčky. Já jsem použila Coconut amino česnekové. Je to taková zdravější verze sójové omáčky a mohou jí i lidé, kteří nesmí sóju.
Jarní cibulka
Sezam
Pomůcky: 2 malé zapékací misky, potravinová fólie
Postup
Vajíčko se má rozmíchat s horkou (nikoliv vařící) vodou, mlékem nebo vývarem. Já jsem dala mléko a mělo to velice jemnou chuť. Hlavní je pak to, co na vajíčka dáte. Tím to celé ochutíte. Bylo to moc dobré, jen bych příště ráda vyzkoušela nějaký masový vývar. Třeba takový hovězí vývar by podle mě musel být vynikající.
Přidejte také sůl.
Vaječná směs se má přelít přes síto.
Směs rozlijte do misek-já jsem použila 2 malé zapékací misky. Musí být teplu odolné, aby vám nepraskly. Poté zakryjte potravinovou fólie nebo alobalem.
Zakryté misky vložte do pánve nebo hrnce a kolem nalijte vodu tak, aby sahala do půlky misek. Vařte 8-10 minut pod pokličkou. Voda by neměla bublat, střední teplota úplně stačí.
Opatrně vytáhněte a nechte ještě 5 minut odpočinou. Poté sundejte fólii a ozdobte omáčkou, jarní cibulkou, sezamem, chilli…
Na posypání můžete ještě přidat GOMASIO, je to makrobiotické dochucovadlo z pravebio.cz – je tam například sezam nebo řasy nori.