Sůl s osvěžující chutí a vůní citrónu. Ideální do jídel které potřebují osolit a zároveň jim chcete dodat trochu citrónové příchuti. Až budete příště používat citron nevyhazujte slupku, místo toho jí použijte na výrobu této soli. Citrónová sůl se hodí do spousty pokrmů a určitě si najde místo v každé kuchyni. Navíc spotřebujete celý citrón beze zbytku (miluju když použijete vše a nezbyde nic na výhoz). Sůl se hodí do salátů, ke kuřecímu masu na popcorn nebo kamkoliv kam byste citron přidali.

Suroviny

  • 300g soli
  • Kůra z 1 citrónu*

*chemicky neošetřený

Příprava

  1. Citrón omyjte a pomocí struhadla kůru z celého citronu nastrouhejte. Při strouhání moc netlačte, kůra má obsahovat co nejméně bílé hořké části
  2. V misce promíchejte citrónovou kůru a sůl. Nejlépe se chutě propojí když prsty ponoříte do misky a sůl v rukách několikrát promnete
  3. Sůl přeneste na plech vyložený pečícím papírem
  4. Citrónovou sůl nechte na vzduchu min. 8 hodin schnout
  5. Po vychladnutí sůl rozmixujte nebo nechte sůl i s kousky kůry

 

Použití: na grilování, saláty, výborně také chutná na kuřecích řízkách když je osolíte před smažením citronovou místo klasické soli, teď mě napadlo že by to nemuselo být špatné i ve svíčkové (nevyzkoušeno)

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: přibližně 1 rok (časem zeslábne citronová chuť)