Omáčka z kakaa, čokolády a arašídového másla se hodí na vše sladké. Můžete ji použít i jako dip na namáčení ovoce nebo přidat do koktejlů pro čokoládovo-arašídovou chuť. Chutná skvěle s lívanci, palačinkami, k sušenkám i na polití profiterolek. Klidně s ním polijte zmrzlinové poháry nebo koktejly místo topingu. Kombinace čokolády a arašídů je neskutečně dobrá.
Budete potřebovat:
- 120ml mléka bez laktózy nebo mléka rostlinného (hodí se např. mandlové, sójové nebo arašídové)
- 50g cukru
- 5 lžic hořkého kakaa
- 3 kostky hořké čokolády
- 1 a 1/2 lžíce arašídového másla (používám z pražených arašídů)
Příprava:
- Mléko nalijte do malého hrnce
- Přidejte cukr a kakao a metličkou promíchejte
- Za stálého míchání přiveďte k varu
- Přidejte arašídové máslo a nalámanou čokoládu.
- Vařte na nejnižší teplotu do zhoustnutí. Omáčka po pár minutách ztmavne a zhoustne. Trvalo to přibližně 5 minut.
- Hotovou omáčku použijte nebo přelijte do zavírací sklenice
Použití: jako toping, na profiteroles, na zmrzlinové poháry
Skladování: v lednici
Trvanlivost: max 1 týden