Omáčka z kakaa, čokolády a arašídového másla se hodí na vše sladké. Můžete ji použít i jako dip na namáčení ovoce nebo přidat do koktejlů pro čokoládovo-arašídovou chuť. Chutná skvěle s lívanci, palačinkami, k sušenkám i na polití profiterolek. Klidně s ním polijte zmrzlinové poháry nebo koktejly místo topingu. Kombinace čokolády a arašídů je neskutečně dobrá.

 

Budete potřebovat:

  • 120ml mléka
  • 50g cukru
  • 5 lžic hořkého kakaa
  • 3 kostky hořké čokolády
  • 1 a 1/2 lžíce arašídového másla (používám z pražených arašídů)

 

Příprava:

  1. Mléko nalijte do malého hrnce
  2. Přidejte cukr a kakao a metličkou promíchejte
  3. Za stálého míchání přiveďte k varu
  4. Přidejte arašídové máslo a nalámanou čokoládu.
  5. Vařte na nejnižší teplotu do zhoustnutí. Omáčka po pár minutách ztmavne a zhoustne. Trvalo to přibližně 5 minut.
  6. Hotovou omáčku použijte nebo přelijte do zavírací sklenice

 

Použití: jako toping, na profiteroles, na zmrzlinové poháry

1

Skladování: v lednici

Trvanlivost: max 1 týden