Čokoládová zubní pasta? Možná to zní divně, protože čokoládou si nikdo zuby nevyčistí. Jedná se ale o zubní pastu z kokosového oleje, jedlé sody a hořkého kakaa. J Pravidelným používáním pasty se můžete těšit i na zářivě bílé zoubky. Pasta neobsahuje žádné chemikáliem, pouze přírodní suroviny. A pokud chcete zubní pastu sladkou stačí přidat pár kapek tekuté stevie kterou seženete v zdravé výživě.Kokosový olej ničí bakterie které mohou způsobit zubní kaz a jedlá soda zuby čistí a bělí. Jedlá soda je jemné abrazivum, které zuby dokonale vyčistí. Hořké kakao dodá zubní pastě chuť čokolády a zároveň zabraňuje vzniku zubního kazu a také zpomaluje jeho následky. Tato pasta je vynikající volbou pro každého kdo dává přednost přírodním produktům.

SurovinY

Na 100g zubní pasty:

    • 60g extra panenského kokosového oleje
    • 35g jedlé sody
    • 6g kvalitního hořkého kakaa

    *pár kapek tekuté stevie (pro sladkou chuť)

     

     

    Pro dávku na jeden den:

    • 1 lžíce kokosového oleje
    • 1/2 lžičky hořké kakao
    • 1/2 lžíce jedlé sody

    Obal: dózička, kelímek

Příprava

  1. Všechny suroviny smíchejte do hladké pasty. Pro sladkou chuť přidejte pár kapek tekuté stevie. Je dost silná takže přidejte kapku, promíchejte a vyzkoušejte jestli vám to vyhovuje. Kdybyste jí přidali moc zubní pasta by nechutnala zrovna moc dobře.
  2. Pastu uložte do kelímku, dózičky nebo jiného uzavíratelného obalu. V závislosti na počasí se bude měnit její konzistence. V horkých dnech se kokosový olej úplně rozpustí. Pro zachování pevnější konzistence zvolte nějaké chladné místo v koupelně

Použití: zubní pastu naneste na navlhčený zubní kartáček. Zuby čistěte po dobu 2 minut. Nikdy kartáček nenamáčejte do zubní pasty. K nanesení použijte třeba lžičku nebo cokoliv jiného.

 

Skladování: na chladném místě v koupelně( v lednici ne, tam by pasta moc ztvrdla)

Trvanlivost: 1 rok