Vyrobte si doma zdravější obdobu klasického moučkového cukru. Pokud se od bílého cukru snažíte držet dále, ale některé vaše recepty moučkový cukr vyžadují je právě tento cukr výbornou náhradou.

Díky třtinovému cukr získá moučkový cukr lehký karamelový nádech. Skvěle se tak hodí do dezertů, na pečení nebo na posyp

Suroviny

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 lžičky škrobu (tapioka/kukuřičný)

 

Pomůcky:

Mixer, robot, elektrický mlýnek na kávu…

Příprava

  1. Třtinový cukr smíchejte se škrobem. Díky němu se cukr nebude slepovat protože pohltí všechnu vlhkost. Pokud budete cukr používat okamžitě můžete ho vynechat.
  2. Mixujte do hladké a nadýchané konzistence asi 3-5 minut dle výkonu použitého přístroje
  3. Otestujte cukr mezi prsty- pokud jsou cítit zrníčka cukru a je takový hrubý pokračujte v mixování. Jestli je cukr dostatečně hladký a jemný mixování ukončete
  4. Uložte do uzavřené nádoby

Použití: Třtinový cukr moučka se používá stejně jako klasický moučkový cukr z obchodu. Používejte tedy tak jak jste zvyklí do vašich dezertů, koktejlů a jiných receptů

 

Trvanlivost– neomezená, cukr se nekazí a vydrží tak než jej spotřebujete.

Pokud by cukr časem zvrdnul nebo se vytvořily hrudky. Dejte ho do mixeru, přidejte trochu škrobu a znovu rozmixujte.

 

Otázky

Kde koupím tapiokový škrob?

Tapiokový škrob koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo na internetu. Já ho kupuju na www.kutilov.cz. Stojí okolo 50-70kč za 500g

 

Cukr je i po několika minutách hrubý. Co s tím?

Vypadá to, že máte málo výkonný přístroj. Zkuste použít jiný. Nebo cukr prosyjte. Ten práškový uložte do dózy. Cukr co vám zbyl v sítku vraťte do mixeru. Pokračujte až se zbavíte všeho cukru.