Není to zrovna tradiční vánoční cukroví, ale já ráda zkouším něco netradičního😊. Jelikož mám ráda datle, udělala jsem je i v takovém vánočním kabátku a dávala na stůl jako takové cukroví.

 

Budete potřebovat:

  • Medjool datle (jsou větší a lépe se plní)
  • Marcipán
  • Lyofilizovaný prach dračí ovoce
  • Volitelné: cukrové zdobení
  • Prach z dračího ovoce i medjool datle seženete na Goodie.cz. Pro slevu na celý kód můžete použít kód FOODTRIPDUO😊.
  • Volitelné: Přírodní pomerančové aroma Goodie

 

Datle nařízněte a vyndejte pecku.

Marcipán smíchejte s práškem z dračího ovoce. Přidávejte ho postupně, dokud s barvou nebudete spokojení. Kromě krásné barvy je tento prášek z ovoce bohatý i na vitaminy a další prospěšné látky. Přidala jsem také přírodní pomerančové aroma. Stačí pár kapek, tak zkuste 3-4 kapky, propracujte a kdyžtak ještě přidejte.

 

Z marcipánu vyválejte váleček a vložte do datle. Já jsem ho poté ještě nožem trochu ozdobila a posypala cukrovým zdobením.

 

TIP:

Datlové pecky nemusíte vyhazovat. Dá se z nich udělat datlová káva. Ve zkratce se pecky dají do trouby asi na 30 minut až se rozvoní a ztmavnou. Pak se rozmixují a káva je hotová. Prášek už pak jen zalijete vodou, necháte vylouhovat a případně osladíte nebo přidáte mléko. Mám to v plánu sepsat a natočit, takže sem pak dám recept😊.