Máte rádi kakao? Tady je recept na zdravější varianta klasického kakaa. Neobsahuje bílý cukr, jen třtinový. Třtinový cukr narozdíl od bílého obsahuje i zdraví prospěšnou melasu. Na rozdíl od bílého je nerafinovaný a zůstaly v něm zachovány i některé vitaminy a minerály. Navíc má příjemnou karamelovou chuť takže s ním kakao chutná ještě lépe. Výroba je opravdu rychlá. Na výrobu domácího kakaa vám stačí maximálně 5 minut.

Suroviny

  • 420 gramů třtinového cukru
  • 80 gramů kvalitního hořkého kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mořské soli pro zvýraznění kakaové chuti

Příprava

  1. Všechny suroviny rozmixujte na prášek. Prosijte přes síto a opakujte mixování s tím co vám zbylo v sítku
  2. Uložte do uzavíratelné dózy
  3. Skladujte při pokojové teplotě

 

Použití: 5-6 lžic kakao rozmíchejte v 1 hrnku studeného nebo horkého mléka. U studeného mléka je lepší kakao rozmíchat v trošce mléka a pak teprve zalít. Předejdete tak vzniku hrudek. Pro méně sladkou chuť přidejte více kakaa a celou směs znovu dobře promíchejte.

Pro kakao vhodné i pro vegany nebo osoby s nesnášenlivostí laktózy použijte mléko rostlinné.

Trvanlivost: až do spotřebování