Máte rádi kakao? Tady je recept na zdravější varianta klasického kakaa. Neobsahuje bílý cukr, jen třtinový. Třtinový cukr narozdíl od bílého obsahuje i zdraví prospěšnou melasu. Na rozdíl od bílého je nerafinovaný a zůstaly v něm zachovány i některé vitaminy a minerály. Navíc má příjemnou karamelovou chuť takže s ním kakao chutná ještě lépe. Výroba je opravdu rychlá. Na výrobu domácího kakaa vám stačí maximálně 5 minut.
Suroviny
- 420 gramů třtinového cukru
- 80 gramů kvalitního hořkého kakaa
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky mořské soli pro zvýraznění kakaové chuti
Příprava
- Všechny suroviny rozmixujte na prášek. Prosijte přes síto a opakujte mixování s tím co vám zbylo v sítku
- Uložte do uzavíratelné dózy
- Skladujte při pokojové teplotě
Použití: 5-6 lžic kakao rozmíchejte v 1 hrnku studeného nebo horkého mléka. U studeného mléka je lepší kakao rozmíchat v trošce mléka a pak teprve zalít. Předejdete tak vzniku hrudek. Pro méně sladkou chuť přidejte více kakaa a celou směs znovu dobře promíchejte.
Pro kakao vhodné i pro vegany nebo osoby s nesnášenlivostí laktózy použijte mléko rostlinné.
Trvanlivost: až do spotřebování