Na stránky jsem přidávala už několik receptů se zeleným čajem matcha. Matcha čaj patří mezi superpotraviny a podle jejich účinků a výhod beze sporu zaslouženě. Pitím matcha čaje dodáte tělu antioxidanty, zrychlíte svůj metabolismus, podpoříte svoji imunitu a jelikož obsahuje látku podobnou kofeinu budete mít po vypití čaje dostatek energie. Přidáním ghí do nápoje účinky matcha čaje posílíte a energie vám vydrží ještě déle. Ghí (přepuštěné máslo) má detoxikační a protizánětlivé účinky a také podporuje činnost střev. Ghí oproti máslu chutná spíš oříškové a celý nápoj zjemní. Kdo chce podpořit své zdraví, hubnutí nebo jen dostat do sebe pořádnou dávku energie určitě vyzkoušejte.

Suroviny

  • 120ml mléka
  • 120ml horké vody
  • 1 lžíce ghí
  • 1 lžička matcha zeleného čaje

Příprava

  1. Horkou vodou o teplotě asi 70 stupňů zalijte matcha prášek. Metličkou dobře rozmíchejte.
  2. Mléko zahřejte spolu s kokosovým olejem. Pro pěnu můžete mléko i našlehat.
  3. Matcha čaj zalijte horkým (našlehaným) mlékem
  4. Podávejte horké