Brownies z černých fazolí byly na mém seznamu již hodně dlouho. Akorát jsem nikde nemohla najít ty černé fazole v konzervě. Naštěstí mě zachránil mexický týden v Lidlu, kde tyto fazole měli, a to hned velké balení.
Brownies jsou bez lepku, bez mouky, a tak jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Recept se povedl a celý plech zmizel rychleji, než jsem zamýšlela. Jen bych příště přidala nějakou malinovou omáčku nebo kopeček zmrzliny na podávání a bylo by to perfektní😊.
Budete potřebovat:
- 425 g černých fazolí z konzervy (já jsem je nepromývala, jak to běžně dělám, protože by mi to nevyšlo. Rovnou z konzervy jsem je tedy dala na váhu. Měla jsem velkou konzervu, jenže jsem už část použila do jiného receptu)
- 60 g agáve sirupu nebo jiného tekutého sladidla (například datlový sirup)
- 70 g slunečnicového oleje
- 50 g třtinového cukru/ třtinové panely nebo jiného sladidla
- 30 g hořkého kakaa
- Kypřicí prášek z Goodie.cz (je bezlepkový a také bez fosfátů)
- 3 vejce vel. M
- Špetka himalájské soli
Volitelné: rozinky, sušené ovoce, oříšky, kousky čokolády, čokoládové pecičky…
- 1 lžička mleté skořice
- Trošku mletého kardamomu
Agáve sirup, himalájskou sůl, rozinky, kypřicí prášek i erythritol objednávám na www.goodie.cz.
Dostala jsem pro vás kód na slevu, stačí napsat FOODTRIPDUO do místa na slevový poukaz a budete mít celý nákup alespoň o něco levněji😊.
VIDEO:
Postup
Fazole, agáve sirup, olej a vajíčka rozmixujte. Přidejte zbytek surovin a promíchejte.
Těsto nalijte do zapékací mísy nebo jiné vhodné formy vyložené pečícím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-35 minut. Dobu pečení si kdyžtak upravte, každá trouba peče přeci jen jinak. Já jsem na ně trochu zapomněla a už jsem je upekla asi trochu moc.
Po upečení nechte vychladnout a teprve poté nakrájejte.
Podávejte sypané moučkovým cukrem nebo na prášek rozmixovaným erythritolem nebo s malinovou omáčkou či zmrzlinou.