Brownies z černých fazolí byly na mém seznamu již hodně dlouho. Akorát jsem nikde nemohla najít ty černé fazole v konzervě. Naštěstí mě zachránil mexický týden v Lidlu, kde tyto fazole měli, a to hned velké balení.

Brownies jsou bez lepku, bez mouky, a tak jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Recept se povedl a celý plech zmizel rychleji, než jsem zamýšlela. Jen bych příště přidala nějakou malinovou omáčku nebo kopeček zmrzliny na podávání a bylo by to perfektní😊.

 

Budete potřebovat:

  • 425 g černých fazolí z konzervy (já jsem je nepromývala, jak to běžně dělám, protože by mi to nevyšlo. Rovnou z konzervy jsem je tedy dala na váhu. Měla jsem velkou konzervu, jenže jsem už část použila do jiného receptu)
  • 60 g agáve sirupu nebo jiného tekutého sladidla (například datlový sirup)
  • 70 g slunečnicového oleje
  • 50 g třtinového cukru/ třtinové panely nebo jiného sladidla
  • 30 g hořkého kakaa
  • Kypřicí prášek z Goodie.cz (je bezlepkový a také bez fosfátů)
  • 3 vejce vel. M
  • Špetka himalájské soli

Volitelné: rozinky, sušené ovoce, oříšky, kousky čokolády, čokoládové pecičky…

  • 1 lžička mleté skořice
  • Trošku mletého kardamomu

 

Agáve sirup, himalájskou sůl, rozinky, kypřicí prášek i erythritol objednávám na www.goodie.cz.

Dostala jsem pro vás kód na slevu, stačí napsat FOODTRIPDUO do místa na slevový poukaz a budete mít celý nákup alespoň o něco levněji😊.

 

VIDEO:

 

Postup

Fazole, agáve sirup, olej a vajíčka rozmixujte. Přidejte zbytek surovin a promíchejte.

Těsto nalijte do zapékací mísy nebo jiné vhodné formy vyložené pečícím papírem.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-35 minut. Dobu pečení si kdyžtak upravte, každá trouba peče přeci jen jinak. Já jsem na ně trochu zapomněla a už jsem je upekla asi trochu moc.

 

Po upečení nechte vychladnout a teprve poté nakrájejte.

Podávejte sypané moučkovým cukrem nebo na prášek rozmixovaným erythritolem nebo s malinovou omáčkou či zmrzlinou.