Čokoláda s chilli je skvělý vynález. Chilli a vše pálivé mám moc ráda, tak proč si neudělat pálivou čokoládu? Jen to chce nepřehnat, protože pak už chuť chilli papriček přebíjí chuť čokolády.

Vynikající je hrnek horké chilli čokolády po dlouhé zimní procházce. Úplně cítíte jak vám rozehřívá končetiny.

Suroviny

  • 250ml mléka
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • 1-2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu nebo pudinku (lze vynechat)
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • Špetka soli (posílí chuť)
  • Na špičku nože mletého chilli + na ozdobu

Příprava

  1. Kakao, cukr, skořici, sůl, muškátový oříšek a škrob smíchejte s několika lžícemi mléka do husté pasty. Zabráníte to vzniku hrudek v čokoládě.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu na střední teplotu.
  3. Za stálého míchání vlijte do mléka kakaovou směs. Až se mléko opět začne vařit pokračujte za neustálého míchání ve vaření ještě dvě minuty. Kukuřičný škrob nebo pudink čokoládu lehce zahustí, ale pokud ani jeden z nich po ruce nemáte můžete nechat čokoládu nezahuštěnou.
  4. Čokoládu odstavte. Nyní je čas přidat chilli. Je opravdu silné, proto stačí když přidáte tak na špičku nože mletého chilli. Raději přidejte méně něž chcete, čokoládu promíchejte a ochutnejte. Počítejte s tím, že chilli ještě zdvojnásobí svoji chuť. Další možnost je nechat čokoládu taktu a chilli použít jen na posypání čokolády.
  5. Nápoj podávejte horký

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny. Čokoládu znovu ohřejte a můžete podávat. Chilli přidejte až těsně před podáváním jinak by v lednici mohlo ještě zesílit.