Také milujete ledovou čokoládu a to jak se vám ihned začne rozpouštět? Já také a proto jsem si začala ledovou čokoládu vyrábět doma a vy můžete také. Budete pořebovat jen dvě ingredience a to mléčnou čokoládu a kokosový olej. Používám kokosový olej rafinovaný a tedy bez příchutě. Celé kouzlo se skrývá právě v kokosovém oleji který velice rychle taje. Vytvořte si vlastní ledovou čokoládu bez zbytečných přísad a užijte si tu dokonalou chuť čokolády rozpouštějící se na jazyku

Suroviny

  • 60g hořké čokolády
  • 40g kokosového oleje

Pomůcky: formičky na pralinky, kostky na led….nejčastěji používám silikonové pralinky s různými tvary

Příprava

 

  1. Čokoládu nalámejte nalámejte nebo nakrájejte na menší kousky.
  2. Do misky k čokoládě přidejte i kokosový olej.
  3. Rozpusťte v mikrovlnce v 10 sekundových intervalech. Mě to trvalo jen 20 sekund. Stačí když je kokosový olej zahřátý a čokoláda se při důkladném promíchání dorozpustí.
  4. Připravte si formičky a čokoládu do nich rozlijte (používám lžičku)
  5. Formu dejte do lednice a nechte čokoládu ztvrdnout. Pro urychlení můžete použít mrazák. Mě to trvalo asi 30 minut než čokoláda ztuhla a v mrazáku asi 5 minut. Samozřejmě záleží na nastavené teplotě v lednici nebo mrazáku.
  6. Ledovou čokoládu vyklopte a přendejte do krabičky. Jelikož neobsahuje žádná ztužovadla nebo jiné příměsi které v obchodě zabraňují čokoládě rozpustit se musí se čokoláda skladovat pouze v lednici.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 měsíc (možná i déle, kokosový olej i čokoláda mají velice dlouhou trvanlivost)