Horké jablíčko je horký nápoj z jablečného džusu svařeného s kořením. Je to vlastně takový jablečný svařák jen místo vína použijete jablečný džus. Vždycky si ho dávám na sjezdovce protože mi během chvilky zase vrátí teplo do těla. Horké jablíčko skvěle doplní podzimní a zimní chladné večery kdy vás v tak pochmurném počasí zahřeje na těle i na duši. Při vaření krásně provoní celý byt skořicí, hřebíčkem a anýzem. Instantní sáčkové nápoje nejsou zrovna moc zdravé a ani levné. Proto mám pro vás recept jak si doma vyrobit pouze z kvalitních surovin tento kořeněný nápoj.

Suroviny

  • 1 litr jablečného džusu (ideálně 100%)
  • 6 hřebíčků
  • 2 lžíce cukru
  • 1 celá skořice
  • 1/4 lžičky anýzu

Příprava

  1. Všechny ingredience přiveďte k varu.
  2. Krátce povařte- stačí 2 minuty a odstavte
  3. Přikryjte pokličkou a nechte ještě 5 minut koření louhovat.
  4. Podávejte horké

 

Skladování:Pro pozdější spotřebu lze uložit do lednice.

Trvanlivost: Spotřebujte do 2 dnů.

 

TIP: přidejte i 1 celý kardamom pro orientální chuť