Arašídové tyčinky jsou vyrobeny ze samých dobrých surovin. Použila jsem arašídové máslo, rozinky, kousky čokolády, ovesné vločky, máslo, mouku a jedlou sodu namísto kypřicího prášku. Výsledkem jsou vynikající tyčinky s chutí arašídů, plné kousků sušeného ovoce a rozteklé čokolády. Pokud chcete tyčinky ještě vylepšit potřete je po upečení arašídovým máslem. Recept je instantní takže stačí když do připravené směsi přidáte pouze dvě suroviny a do 15 minut je už budete vytahovat z trouby. Je to tak rychlé. Takže pokud vás občas honí mlsná určitě si jednu nebo dvě várky připravte do zásoby.

Suroviny

Na 1 velký plech budete potřebovat:

  • 140g hladké mouky
  • 100g ovesných vloček
  • 100g třtinového cukru
  • 50-100g rozinek nebo brusinek (volitelné)
  • 50g čokoládových peciček nebo kousků (volitelné)
  • 1 lžička jedlé sody

Příprava

  1. Připravte si zavírací sklenici (objem okolo 600ml)
  2. Postupně do ní nasypte jednotlivé ingredience.
  3. Uzavřete a uložte do spíže

Trvanlivost: podle trvanlivosti mouky a ovesných vloček.

Použití:

1 dávka instantních arašídových tyčinek

130g arašídového másla (1/2 hrnku)

60g změklého másla (1/4 hrnku)

Všechny suroviny smíchejte.Těsto rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte. Vždy si přes něj položím druhý pečící papír. Jelikož je těsto drobivější jde to pak snadněji. Pečte v rozehřáté troubě na 175 stupňů 15-20 minut

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny