Recept na vynikající instantní proteinovou jáhlovou kaši. Ideální snídaně která vám dodá energii na celý den. Jáhlová mouka má vysoký obsah minerálů (draslík, hořčík, železo) a vitaminů (hlavně skupiny D). Syrovátkový protein vám dodá potřebné bílkoviny a pořádně vás nakopne. Místo bílého rafinovaného cukru jsem použila můj oblíbený třtinový. Není rafinovaný a zůstali tak zachovány vitaminy a minerály. Kaše díky proteinu a kakau chutná jako horká čokoláda a třtinový cukr jí zase dodává jemnou karamelovou chuť. Pro bezlepkovou kaši použijte protein bez lepku, protože ne všechny jsou bezlepkové. Kaši stačí ráno zalít horkou vodou a nechat chvilku odstát. Během chvilky tak máte chutnou a zdravou snídani.

Suroviny

  • 300g jáhlové kaše
  • 100g čokoládový syrovátkové proteinu
  • 75g třtinového cukru
  • 25g hořkého kakaa

Příprava

  1. Všechny suroviny smíchejte a rozmixujte na prášek. Všechny suroviny se tak skvěle propojí a kaše se bude lépe rozpouštět ve vodě.
  2. Přesypte do dózy a uložte.

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: podle data spotřeby na obalu jáhlové kaše a proteinu. Jestli jsou suroviny čerstvé vydrží kaše několik měsíců.

Použití:

  • 50g instantní proteinové jáhlové kaše
  • 150ml vroucí vody

Kaši zalijte vroucí vodou a nechte 3-5minut odstát. Podle chuti ozdobte ovocem, ořechy nebo musli.