Máte rádi rýžové mléko, ale nechce se vám pokaždé vařit rýži na jeho výrobu? Vyzkoušejte tento recept na instantní rýžové mléko. Stačí prášek rozmíchat ve vodě a minutu nebo dvě povařit. Po vychlazení je mléko hotové. Jelikož má rýžové mléko nevýraznou chuť je chutnější když ho osladíte třeba třtinovým cukrem, datlemi a já většinou ještě přidávám skořici. Litr mléka vyrobeného (instantní) stojí okolo 3 korun takže je rozhodně příjemnější než u mléka kupovaného.

Suroviny

Na 10 litrů rýžového mléka:

400g rýžové mouky

Příprava

Rýžovou mouku skladujte v uzavřeném obalu aby se k ní nedostala vlhkost.

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: dle data spotřeby na obalu mouky

 

Použití:

  • 1 litr vody
  • 40g rýžové mouky

Volitelně:

  • Cukr
  • Skořice

 

  1. Vodu s rýžovou mouku dejte do hrnce a promíchejte.
  2. Za stálého míchání vařte 1-2 minut od vodu varu, tedy do zhoustnutí.
  3. Rýžové mléko po vychladnutí přelijte do láhve a uložte do lednice.
  4. Podle chuti můžete mléko osladit nebo přidat koření. Výborně chutná se špetkou skořice.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny