Vanilka a levandule si spolu skvěle rozumí. Jestli už vás nudí klasický vanilkový puding, můžete mu díky levanduli dodat nový nádech. Levandule má relaxační účinky. Takže si na pudingu nejen pochutnáte, ale ještě vám zlepší náladu. Je také ideální volba jako pozdní večeře, protože zlepšuje kvalitu spánku. Díky prohloubení spánku se tedy lépe vyspíte a ráno budete mít spousty sil do nového dne.

Suroviny

  • 1 vanilkový puding
  • 1/2 lžičky sušené levandule
  • 2 polévkové lžíce cukru= 40 g/ nebo dle chuti (volitelné)

Příprava

Vanilkový puding rozmixujte se sušenou levandulí a uložte do uzavíratelné dózy. Ideální je nechat puding týden stát, aby se levandule krásně rozvoněla celým pudingem.

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: několik měsíců

Pro přípravu:

500ml mléka

*2 Polévkové lžíce cukru = 40g / nebo dle chuti (pokud jste cukr nepoužívali při výrobě pudingu)

  1. Z mléka odeberte 1/3 a zbytek přiveďte k varu
  2. Do odebraného mléka nasypte vanilkový puding s levandulí a také cukr. Vše dobře promíchejte
  3. Když se mléko vaří za stálého míchání vlijte pudingovou směs
  4. Vařte 2 minuty na střední teplotu a neustávejte v míchání, aby se puding nepřipálil
  5. Hotový puding rozlijte do sklenic nebo pohárů

Podávejte horký nebo vychlazený. Na ozdobu můžete použít např. větvičku čerstvé levandule nebo pár borůvek, které si s chutí levandule skvěle rozumí

Náhrady:

Cukr: použít můžete nejen bílý, ale také třtinový, hnědý, kokosový. Samozřejmě i jakékoliv oblíbené sladidlo včetně těch tekutých (agáve sirup, rýžový, kukuřičný….)

Mléko: při intoleranci na laktózu může použít rostlinné mléko nebo mléko bez laktózy