Domácí čokoláda je něco, co se mi nedařilo. Tentokrát jsem zkusila jiný recept a jsem nadšená. Je to vynikající čokoláda, navíc bez rafinovaného cukru. Moc mi chutná:).
Budete potřebovat:
- 45 g hořkého kakaa
- 4 lžíce raw panenského kokosového oleje z pravebio.cz
- ¼ hrnku (60 ml) kokosového nektaru
Postup
Je to vlastně velice jednoduchý recept. Rozpustíte si kokosový olej a kokosový nektar. Snažím se tyto suroviny zahřívat co nejméně, takže na nízkou teplou a míchám, ať je to rychlé. Když se olej rozpustí, není vůbec vařící, a to je správně. Určitě by to nemělo bublat, zkrátka čím kratší dobu budete zahřívat, tím lépe😊.
Sundejte ze sporáku a vmíchejte kokosový nektar. Promíchejte a rozlijte do formy.
Ještě s ní párkrát klepněte o linku, aby zmizely bublinky a dejte ztuhnout do lednice. ¨
Já se přiznám, že jsem byla netrpělivá a dala jsem čokoládu do mrazáku. Už jsem chtěla ochutnat😊.
Není tak křupavá jako klasická čokoláda, ale to nevadí. Ještě pak budu zkoušet místo kokosového oleje použít kakaové máslo, tak uvidíme, jaký tam bude rozdíl.
Čokoládu skladujte v lednici.
Formičku na čokoládu jsem objevila na kidsgohealthy.eu a měli tam i knihu receptů, ze které je právě i tato čokoláda:-)