Kamut je prapůvodní pšenice která nebyl nijak geneticky modifikovaná. Zachována zůstala i vysoká nutriční hodnota pšenice. Mouka se hodí k výrobě pečiva, chleba, pizzy nebo sušenek. Má o 30% více bílkovin než normální pšeničná mouka takž vám dodá více energie a lépe zasytí. Jelikož si mouku vyrobíte sami není vybělená, rafinovaná ani neobsahuje žádné přidané látky zlepšující mouku. Použít jí můžete v každém receptu který vyžaduje klasickou pšeničnou mouku. Mouka je vyrobené během pár minut a vy tak získáte zdravější alternativu klasické mouky.

Suroviny

  • 1kg kamutu (zrna)*

*koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo na internetu

 

Pomůcky: mixér nebo kuchyňský robot, síto

 

Příprava

  1. Kamut rozmixujte na hladkou mouku
  2. Prosijte a pokud něco zbyde v sítku rozmixujte. Přidejte ke zbytku mouky.
  3. Domácí kamutovou mouku uložte do uzavřené nádoby

 

Použití: chleba, pečivo…Brzy budou na těchto stránkách recepty a kamutovou moukou jako inspirace.

 

Skladování: při pokojové teplotě, ideálně ve spíži

Trvanlivost: podle data na obalu použitého obalu (většinou několik měsíců)