Jednoduchý recept na pravý domácí bubble tea. Kupované čaje jsou plné aromat a barviv. Často se jedná o ovocné příchutě než o pravé ovoce, navíc jsou dost drahé. V mém receptu žádná aromata a barviva nenajdete, jen tapiokové perly, cukr a dva druhy mléka. Sklenice plná ledu, kokosového mléka a na dně vysoká vrstva perel. Ideální osvěžující drink na horké letní dny.

Suroviny

 

  • 1/2 hrnku kokosového mléka*
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce cukrového sirupu
  • led

+

  • 1/3 hrnku uvařených tapiokových perel (velké, ale použít jdou i malé)
  • 3 lžíce cukrového sirupu

*používám light. Klasické kokosové mléko je opravdu hodně tučné, ale to záleží na vás co vám více chutná. Také můžete použít doma vyrobené. V tom případě bych ale rostlinné mléko vynechala a použila jen 1 hrnek mléka kokosového.. Není tak tučné a má méně výraznou chuť.

Příprava

Recept na jednoduchý cukrový sirup

  • 1 díl cukru (třtinový, bílý, kokosový…)
  • 1 díl vody

– přiveďte k varu a po rozpuštění cukru odstavte. Před použitím nechte vychladnout

 

  1. Tapiokové perly uvařte podle návodu na obalu
  2. V misce smíchejte s cukrovým sirupem a nechte min. 30 minut odstát. Perly jsou jinak bez chuti. Cukrový sirup perly příjemně ochutí a osladí
  3. Kokosové mléko smíchejte s vodou a lžící cukrového sirupu.
  4. Naberte perly a nasypte do sklenice. Pro méně sladký nápoj tapiokové perly slijte, pro sladší perly nabírejte i se sirupem.
  5. Přidejte led a kokosovou směs.
  6. Ozdobte tlustým brčkem a ihned podávejte

 

Trvanlivost: uvařené perly vydrží v lednici asi tak týden. Kokosové mléko bych spotřebovala do tří dnů. Cukrový sirup až 1 měsíc