Ředkvičkové chipsy jsou možná trochu netradiční, ale jsou velice zdravé a chutné. Narozdíl od těch bramborových se nesmaží v oleji, ale jen pečou v troubě. Tentokrát se jedná o recept na kořeněné ředkvičkové chipsy inspirované indií. Ředkvičky jsou nízkokalorické, takže si jich dopřejte kolik jen máte chuť.

SurovinY

  • 250 gramů ředkviček (cca 16)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari (vrchovatá)
  • 1/4 lžičky červená sladká paprika
  • 1/4 lžičky soli
  • Špetka černého pepře

 

Příprava

  1. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do misky, zakryjte a dejte na 30 sekund do mikrovlnky. Po chvilce slijte tekutinu.
  2. Smíchejte koření s olejem a přidejte ředkvičky.
  3. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem
  4. Pečte na 175 stupňů 15 minut. Poté otočte a pečte dalších 10-20 minut na 110 stupňů (záleží na síle a velikosti ředkviček. Nejdříve budou malé konce ředkviček. Upečené chipsy v průběhu pečení odebírejte, aby se nepřipálily než se zbytek dopeče.