Nepečené kuličky, které připravíte během pár minut. Kdybyste hledali recept na arašídové máslo, najdete ho TADY. Podle mě je lepší si ho vyrobit, protože je to levnější, a hlavně máte jistotu, co obsahuje. Používám másla z pražených arašídů. Zkoušela jsem i z nepražených, ale bylo docela hořké.

 

Budete potřebovat:

 

Postup

Arašídové máslo pokojové teploty, kakao a mandlovou mouku dejte do mísy. Pšeničný sirup je docela tuhý, proto jsem ho krátce zahřála. Jen tolik, aby byl tekutější. Přidejte ho misky a vypracujte nelepivé těsto.

Kuličky by měly jít snadno tvarovat a držet pohromadě bez toho, aby se rozpadaly. Podle potřeby přidejte trochu mléka anebo arašídového másla.

Nakrájejte si lískové oříšky, kuličky v nich obalte a dejte ztuhnout do lednice.

Skladujte v lednici

Arašídové máslo+ VIDEORECEPT a recepty z něj