Nepečené kuličky, které připravíte během pár minut. Kdybyste hledali recept na arašídové máslo, najdete ho TADY. Podle mě je lepší si ho vyrobit, protože je to levnější, a hlavně máte jistotu, co obsahuje. Používám másla z pražených arašídů. Zkoušela jsem i z nepražených, ale bylo docela hořké.
Budete potřebovat:
- 70 g domácího arašídového másla z pražených arašídů
- 1 a ½ lžíce hořkého kakaa (8 gramů)
- 30 g pšeničného sirupu SUNFOOD s.r.o., nebo javorového sirupu
- 15 g mandlové mouky Ochutnej ořech
- ½-1 a ½ lžíce kravského nebo rostlinného mléka
Postup
Arašídové máslo pokojové teploty, kakao a mandlovou mouku dejte do mísy. Pšeničný sirup je docela tuhý, proto jsem ho krátce zahřála. Jen tolik, aby byl tekutější. Přidejte ho misky a vypracujte nelepivé těsto.
Kuličky by měly jít snadno tvarovat a držet pohromadě bez toho, aby se rozpadaly. Podle potřeby přidejte trochu mléka anebo arašídového másla.
Nakrájejte si lískové oříšky, kuličky v nich obalte a dejte ztuhnout do lednice.
Skladujte v lednici