Letní osvěžují drink z kávy a levandule. Na přípravu jsem použila domácí levandulový sirup a rostlinné mléko. Pokud máte tuto nádherně vonící rostlinku na zahrádce můžete jí využít nejen na odhánění molů, ale také do nápojů a na vaření. Levandule dodá každému nápoji i jídlu jedinečnou chuť a vůni. Levandulová káva je vhodná i pro vegany a každého kdo se musí mléku vyhýbat.

Suroviny

  • 200ml rostlinného mléka*
  • 50ml vroucí vody
  • 2-6 lžic levandulového sirupu
  • 1-2lžičky rozpustné kávy
  • Led

Volitelně:

mléčná pěna na ozdobu

*většinou používám domácí mandlové mléko, ale použít můžete sojové nebo jiné rostlinné mléko které preferujete

Příprava

  1. Rozpustnou kávu zalijte vroucí vodou. Pro slabší použijte jen jednu lžičku, pro silnější lžičky dvě.
  2. Kávu nechte úplně vychladnout.
  3. Mléko, kávu, cukr a levandulový sirup smíchejte.
  4. Každý sirup je jinak silný. Přidejte 2 lžíce a podle chuti můžete přidat více do požadované intenzity.
  5. Podávejte spolu s ledem.