Letní osvěžují drink z kávy a levandule. Na přípravu jsem použila domácí levandulový sirup a rostlinné mléko. Pokud máte tuto nádherně vonící rostlinku na zahrádce můžete jí využít nejen na odhánění molů, ale také do nápojů a na vaření. Levandule dodá každému nápoji i jídlu jedinečnou chuť a vůni. Levandulová káva je vhodná i pro vegany a každého kdo se musí mléku vyhýbat.
Suroviny
- 200ml rostlinného mléka*
- 50ml vroucí vody
- 2-6 lžic levandulového sirupu
- 1-2lžičky rozpustné kávy
- Led
Volitelně:
mléčná pěna na ozdobu
*většinou používám domácí mandlové mléko, ale použít můžete sojové nebo jiné rostlinné mléko které preferujete
Příprava
- Rozpustnou kávu zalijte vroucí vodou. Pro slabší použijte jen jednu lžičku, pro silnější lžičky dvě.
- Kávu nechte úplně vychladnout.
- Mléko, kávu, cukr a levandulový sirup smíchejte.
- Každý sirup je jinak silný. Přidejte 2 lžíce a podle chuti můžete přidat více do požadované intenzity.
- Podávejte spolu s ledem.