Nádherný a chutný dezert s levandulí. Chuť levandule je velice příjemná a uklidňující, proto jsem se z ní rozhodla připravit i tento pudink. Chutná fantasticky a navíc je obarvený borůvkou takže je fialový i bez použití umělých barviv.

Suroviny

  • 125ml mléka
  • 10 borůvek
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 lžička třtinového cukru*
  • 1/4 lžičky sušené levandule
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)

*použít můžete bílý cukr, třtinový, agáve sirup nebo jiné sladidlo podle chuti. Chia pudink můžete udělat i neslazený.

Příprava

  1. Mléko rozmixujte s levandulí. Do mléka přidávám i pár borůvek které dodají pudinku levandulovou barvu. Můžete je vynechat, ale pudink s nimi vypadá opravdu krásně. Stačí 1-2 minuty aby mléko získalo levandulovou chuť. Mléko přeceďte přes sítko. Získáte tak levandulové mléko.
  2. Do levandulového mléka přidejte chia semínka, vanilkový extrakt a pokud chcete i cukr nebo jiné sladidlo. Ochutnejte a pokud chcete přidejte další cukr.
  3. Chia pudink promíchejte a dejte na 3-4 hodiny do lednice. Také si ho můžete připravit na druhý den a nechat ho v lednici přes noc.
  4. Když semínka pudink zahustily můžete pudink vyndat z lednice. Někdy je třeba pudink ještě promíchat.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny