Cukr s levandulí sice nemá typickou fialovou barvu jako plno kupovaných výrobků z levandule. Zato ale nádherně voní a také je velmi chutný. Využití najde v sušenkách do kterých ho přidáte místo normálního cukru. Také sladkého pečiva pro chuť s nádechem levandule. Když si ho přidáte do černého čaje s mlékem, koktejlů nebo kávy také vás určitě nezklame. Chuť a vůně levandule je  velice uklidňující a cítíte se po ní více v pohodě.

Suroviny

  • 250 gramů cukr
  • 1 lžička sušené levandule (květ)

Příprava

Jediné co musíte udělat je cukr a levanduli smíchat. Nechat za občasného protřepání týden stát

Kousky levandule můžete v cukru ponechat nebo ho přecedit přes sítko a levanduli odstranit.

Použití: Jako klasický cukr, při výrobě krémů, polev, na pečení (sušenky, zákusky, dorty), na oslazení čaje (výborně chutná se zeleným čajem) nebo kávy…

Trvanlivost: několik let. Časem může zeslábnout vůně- stačí přidat další levanduli a dále cukr používat.

TIP: Levanduli nevyhazujte a použijte ji zase v jiném receptu. Třeba na výrobu levandulového sirupu.