Ano čtete správně, opravdu se jedná o recept na linecké cukroví pro psy. Říkala jsem si proč když ho dělám pro nás, nemohla bych ho po malé úpravě udělat i jim? Samozřejmě v nich nenajdete cukr a slazený džem. Místo toho jsou slazené i naplněné arašídovým máslem. Psy milují arašídové máslo, uvidíte že se po ochutnání budou oblizovat až za ušima. Naší Sazince by asi nejvíc vyhovovalo kdybych jí jako vánoční cukroví dala velkou sklenici arašídového másla, ale tohle jí taky moc chutná. Přesně si pamatuje, kde má svoji krabičku s cukrovím a je tak hodná, že když má na ně chuť tak mi jí donese a položí do klína (takže skoro pořád:-D) nebo když nejsem doma umí se i obsloužit sama. Používám domácí arašídové máslo, u toho kupovaného raději zkontrolujte složení aby to nebyl jen samí cukr.

Suroviny

  • 120g hladké mouky
  • 60g arašídového másla*
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vody

Na slepení: arašídové máslo

*v případě kupovaného arašídového másla zkontrolujte obsah cukru aby do něj nebyl zbytečně přidaný a také obsah xylitolu – pro psy je totiž jedovatý. Po kvalitním arašídovém másle se podívejte třeba ve zdravé výživě.

PŘÍPRAVA

  1. Všechno smíchejte a vypracujte těsto. Pokud se těsto drolí přidejte lžíci vody nebo více podle potřeby.
  2. Na pomoučněném vále vyválejte těsto vysoké asi tak jako na linecké. Vykrájejte kolečka nebo jiné tvary a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný). Stejně jako u lineckých i u těchto sušenek můžete do poloviny udělat dírku (náprstkem, brčkem…) nutné to ale není.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů dozlatova asi tak 15 minut. Sušenky nechte vychladnout.
  4. Arašídové máslo nechte trochu povolit (pokud je vyndané z lednice). Polovinu sušenek natřete máslem a přiklopte (těmi s dírkou, pokud jste jí do půlky sušenek udělaly).
  5. Po naplnění a slepení uložte sušenky do uzavřeného obalu.

 

Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici

Trvanlivost: 1 měsíc