Chia pudink je taková moje sázka na jistotu. Vždycky mám nějaký v lednici, abych si ho mohla dát kdykoliv na něj mám chuť. Příprava je na pár minut, pak už jen stačí dát pudink do lednice a počkat, až semínka na bobtnají.

Dělám různé druhy, tohle je pudink s malinami a vanilkovým skyrem.

 

Chia pudink

  • 300 ml vanilkového sójového mléka
  • 60 g vanilkového nebo neochuceného SKYRU, může být i řecký jogurt
  • 40 g chia semínek
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (kdo chce, může vynechat).

 

Protein jsem použila syrovátkový. U veganského si nejsem jistá, zda by měl stejný výsledek. Ten co jsem měla dost zahušťoval, tak aby vám v tom pudinku pak nestále lžíce😊

 

Vše dejte do misky, metličkou dobře promíchejte. Nechte 10 minut odstát a opět promíchejte. Poté dejte do lednice a nechte minimálně 4 hodiny stát. Kdyby se vám po promíchání zdál pudink moc hustý, přidejte trochu rostlinného mléka nebo vody.

Pudink rozdělte do 3 malých skleniček. Ideální jsou malé zavařovací sklenice nebo sklenice od jogurtů, které můžete zavřít a schovat do lednice.

 

Dále si rozmixujte mražené nebo čerstvé maliny. Nechte je samotné anebo trochu oslaďte. Můžete také přidat trochu vody, pokud používáte mražené a nestihly jste je nechat rozmrznout.

 

Nyní na pudink jsem rozdělila Skyr smíchaný s vanilkovým sójovým mlékem. Použít jde i řecký jogurt nebo nějaký rostlinný. Záleží na vás, jestli chcete recept veganský nebo ne. Použít jde i jogurt řecký anebo nějaký vanilkový pudink (mám ráda jeden smetanový z Lidlu, je v něm bourbonská vanilka).

Nakonec zalijte malinami. Skladujte v lednici po dobu max. 3 dní.

 

Dobrou chuť.