Jednoduchý dezert z mandarinek a hořké čokolády. Pro posílení chuti hořké čokolády můžete čokoládu posypat mořskou solí. Tento zdravý dezert si můžete udělat i pomocí fondovače. Nemusíte čekat až čokoláda ztuhne, ale rovnou je sníst. Šťavnaté sladké mandarinky, hořká čokoláda a mořská sůl…to je zatraceně dobrá kombinace. Když jsem přemýšlela co udělám na Silvestra jako občerstvení byly tyto mandarinky sázka na jistotu.
Surovin
- Mandarinky
- Hořká čokoláda (s vysokým obsahem kakaa)
- Mořská sůl (lze vynechat)
Příprava
- Mandarinky oloupejte, oddělte od sebe jednotlivé měsíčky a každý zbavte bílých vláken. Mandarinky musí být suché, jinak na nich nebude držet čokoláda (chce to neroztrhnout obal mandarinky jinak vyteče).
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. V mikrovlnce se rozpouští okolo 30 sekund na maximální výkon, ale v polovině času zastavte a promíchejte.
- Mandarinky namočte celé nebo jen z poloviny do čokolády. Většinou je namáčím jen z poloviny, protože se mi líbí ten kontrast hnědé a oranžové. Pokud je namáčíte celé položte je na vidličku (nepropichujte), ponořte do čokolády a nechte chvilku okapat. V případě polévání poloviny mandarinek stačí mandarinku držet za druhý konec a ponořit.
- Polité mandarinky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte je mořskou solí a nechte čokoládu ztuhnout. Přeneste je do lednice nebo pokud spěcháte do mrazáku, dokud čokoláda neztuhne.
Skladování a trvanlivost: maximálně 1 den v lednici