Výtečné měkké sušenky z celozrnné mouky, třtinového cukru a melasy. Kdo hledá něco sladkého k zakousnutí ke kafi nebo svačině je na správné adresa. Melasky můžete ještě vylepšit přidáním rozinek, brusinek, oříšků nebo hořké čokolády.

SurovinY

  • 160g celozrnné špaldové mouky
  • 100g třtinového cukru
  • 80g másla nebo hery
  • 50g melasy
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášky do pečiva

Volitelně: kousky hořké čokolády, rozinky, brusinky, oříšky

 

Příprava

  1. Máslo utřete s cukrem. Přidejte vejce, melasu a dobře prošlehejte.
  2. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidat můžete i kousky hořké čokolády, rozinky nebo oříšky. Vypracujte těsto, zabalte a uložte na 1 hodinu do lednice (nebo přes noc)
  3. Z těsta tvarujte kuličky o průměru 3-4 cm. Položte je na plech vyložený pečícím papírem, ale nemačkejte.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 12-15 minut, střední rošt.