Zdravá ledová tříšť vyrobená z melounu a slazená pouze třtinovým cukrem. Tady žádné barvivo nebo aroma nehledejte. O chuť se postará pouze příroda.

 

Suroviny

  • 300g melounu
  • 100ml vody
  • 3-4 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Příprava

  1. Meloun nakrájejte na kostky a zbavte semínek.
  2. Dejte do sáčku nebo krabičky. Takto připravený meloun uložte na několik hodin do mrazáku.
  3. Když je meloun zmrzlý vyndejte ho z mrazáku a dejte do mixéru.
  4. Přidejte i vodu, třtinový cukr a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu.
  5. Mixujte dokud ve směsi vidíte kousky melounu. Když jsou pryč máte hotovo.
  6. Podávejte s brček ozdobené kousky čerstvého melounu (můžete je napíchat na brčko)

Skladování: melounová tříšť lze uložit do mrazáku. Až na ni dostanete chuť vyndejte jí z mrazáku a nechte povolit zpět na konzistenci tříště.

 

Je tříšť moc tekutá? Dejte jí na hodinu do mrazáku. Poté promíchejte a podávejte.