O Vánocích když jsem akorát vařila svařené víno mě napadlo jestli by šla udělat i nealkoholická verze. Svařák by si pak mohli o Vánocích dopřávat každý kdo alkohol nemůže nebo nepije. Jeden z mých nejoblíbenějších džusů je černý rybíz tak jsem to s ním vyzkoušela. Mile mě překvapilo jak skvěle to chutná. Rybíz je sice kyselejší, ale právě to mi na něm chutná. Pro méně kyselou chuť ho můžete naředit klidně i napůl s vodou. Pokud máte někam jet a nemůžete pít vřele vám tento nápoj doporučuji. Klidně si na něm s vámi mohou pochutnat i děti, ale jak jsem psala předtím doporučuji naředit vodou (pokud mají rádi kyselé nemusíte).

Suroviny

  • 250ml džusu z černého rybízu
  • 2 hřebíčky
  • 1/2 celé skořice
  • Špetka muškátového ořechu
  • Cukr podle chuti

Volitelně: pár proužků pomerančové a citronové kůry

Příprava

Všechny suroviny smíchejte v malém hrnci. Vařte po dobu 10 minut na střední stupeň. Občas promíchejte

Podávejte horké

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: spotřebujte do 3 dnů