Tenhle trik mě naučila moje babička. Knedlíky z mikrovlnky jsou často dost suché a okoralé. Prostě to není ono. Ty napařované mi vždycky chutnali víc. Je to ale časově náročnější a když zrovna spěcháte nebo máte oběd s sebou v práci určitě nechte zapínat hrnec s vodou a knedlíky napařovat. Stačí 1 minuta a knedlíky budou napařené i bez mikrovlnky. Přečtěte si jak na to a určitě vyzkoušejte

 

Suroviny

  • Knedlíky
  • Igelitový pytlík
  • Trochu vody

Příprava

  1. Do jednoho pytlíku se vejce asi 6 knedlíků. Pro ohřátí více knedlíků použijte i více pytlíků.
  2. Nakrájené knedlíky vložte do pytlíku.
  3. Jednu ruku si namočte vodou. Poté do rozevřeného pytlíku trochu vody cákněte. A pár kapek vody cákněte i na strany pytlíku.
  4. Pytlík hodně krát zatočte až se konev zakroutí a dejte do mikrovlnky.
  5. Zahřívejte 30 sekund, vyáthněte a zkontrolujte. Pokud nejsou ještě dostatečně teplé znovu zatočte a vraťte na dalších 30 sekund.
  6. Pár kapek vody a uzavřený pytlík vytvoří páru a knedlíky budou jako z napařováčku. Tedy žádné sušinky.
  7. Ihned podávejte. Omáčku a maso tedy ohříváte zvlášť a knedlíky k ní dohřejete.