Tenhle trik, jak ohřát knedlíky mě naučila moje babička, když jsem byla ještě dítě. Knedlíky ohřáté v mikrovlnce jsou často suché a okoralé. Prostě to není ono. Ty napařované vždycky chutnaly lépe. Jenže v práci mi nic jiného, než použít mikrovlnku nezbývá. Nebo někam spěchám a mikrovlnka je zkrátka rychlejší…

Když ale víte jak na to, rozdíl mezi knedlíky ohřátými na sporáku a těmi ohřátými v mikrovlnce nepoznáte. Budou stejně dobré, jako právě uvařené. 

 

Suroviny

  • Houskový knedlík, kynutý knedlík bez housek (recept) nebo jiný knedlík, který chcete ohřát
  • Igelitový pytlík
  • Trochu vody

Příprava

  1. Do jednoho pytlíku se vejde asi 6 knedlíků. Pro ohřátí více knedlíků ohřejte první várku, vyndejte a dejte ohřát zbytek.  
  2. Nakrájené knedlíky vložte do pytlíku.
  3. Do dlaně si naberte malé množství vody. Poté do rozevřeného pytlíku cákněte trochu vody a také trochu na stěny pytlíku. 
  4. Pytlík zatočte, až se konec zakroutí a dejte do mikrovlnky.
  5. Zahřívejte 30 sekund, vytáhněte a zkontrolujte, jestli už jsou ohřáté. Pokud nejsou dostatečně teplé, znovu pytlík zatočte a vraťte do mikrovlnky na dalších 30 sekund. 
  6. Takto ohřáté knedlíky budou chutnat jako právě uvařené, ne jak den nebo dva staré:-).
  7. Omáčku a maso tedy ohříváte zvlášť a knedlíky dohřejete tímto způsobem.