Ovesné mléko je velice jednoduché na výrobu. Na rozdíl od většiny rostlinných mlék se ovesné vločky namáčí jen na 30 minut a nemusíte čekat několik hodin. Když přidáte hořké kakao a třtinový cukr vytvoříte tak skvělí čokoládový nápoj který je sladký, chutný a hlavně zdravý.

Suroviny

  • 750ml vody
  • 100g ovesných vloček
  • 35g třtinového cukru
  • 10g hořkého kakaa

Příprava

  1. Ovesné vločky namočte na 30 minut do studené vody.
  2. Vodu z namáčení vylijte.
  3. Vločky nasypte do síta a důkladně propláchněte studenou vodou. Ovesné vločky tak ztratí svoji lepivost a mléko získá tekutou konzistenci.
  4. Propláchnuté vločky a vodu rozmixujte.
  5. Přeceďte přes síto a lžící z vloček vymačkejte zbytek mléka.
  6. Ovesné mléko vraťte do mixéru a rozmixujte s třtinovým cukrem a kakaem. Podle chuti můžete přidat více kakaa nebo cukru.

Skladování: v lednici

Trvanlivost: max. 3 dny