Arašídové tyčinky nikdy nezklamou. Jako svačina, snídaně, na cesty…ideální snack. Na rozdíl od těch z obchodu ale neobsahují rafinovaný cukr ani žádná éčka apod. Domácí je zkrátka domácí, alespoň má člověk přehled o tom, co si do toho jídla dá, a to je skvělé.
Z jedné dávky mi vyšlo 10 tyčinek.
Budete potřebovat:
- 80 g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
- 100 g ovesné vločky-klasické, nikoliv jemné nebo rychlé
- 6 lžic arašídového másla
- 4 lžíce kokosového nektaru z pravebio.cz
- 6 lžic rostlinného nebo kravského mléka
- Trochu vanilkové pasty nebo extraktu
- Volitelné: kousky hořké čokolády
Do kakaové části: 1 lžíce hořkého kakaa a ¾ lžíce mléka navíc
Na polití: Kvalitní bílá čokoláda, já jsem použila TUTO z e-shopu Pravé bio
Postup
Nejdříve si udělejte ovesnou mouku. Jen vezmete ovesné vločky a rozmixujete je na prášek.
Do mísy dejte všechny suroviny ze seznamu a promíchejte.
Rozdělte na 2 části a do jedné vmíchejte kakao a trošku mléka.
Poté namačkejte do formy na tyčinky (tahle je z kidsgohealthy.eu). Pokud formu nemáte, mělo by stačit těsto vyválet mezi dvěma papíry na pečení a po upečení nakrájet na tyčinky.
Pečte na 175 stupňů cca 20-30 minut. Každá trouba je jiná, takže je třeba po 15 minutách tyčinky hlídat.
Po vychladnutí jsem tyčinky polila rozpuštěnou bílou čokoládou. Použila jsem čokoládu, která obsahuje o 43% méně cukru oproti té ze supermarketu. Aby se lépe rozpouštěla, přidala jsem i trošičku kokosového oleje.
Ochutnávka čokolády:
Pak už jen dáte tyčinky do lednice, aby ztuhla poleva a jsou hotové.