Arašídové tyčinky nikdy nezklamou. Jako svačina, snídaně, na cesty…ideální snack. Na rozdíl od těch z obchodu ale neobsahují rafinovaný cukr ani žádná éčka apod. Domácí je zkrátka domácí, alespoň má člověk přehled o tom, co si do toho jídla dá, a to je skvělé.

Z jedné dávky mi vyšlo 10 tyčinek.

 

Budete potřebovat:

  • 80 g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
  • 100 g ovesné vločky-klasické, nikoliv jemné nebo rychlé
  • 6 lžic arašídového másla 
  • 4 lžíce kokosového nektaru z pravebio.cz
  • 6 lžic rostlinného nebo kravského mléka
  • Trochu vanilkové pasty nebo extraktu
  • Volitelné: kousky hořké čokolády

 

Do kakaové části: 1 lžíce hořkého kakaa a ¾ lžíce mléka navíc

Na polití: Kvalitní bílá čokoláda, já jsem použila TUTO z e-shopu Pravé bio

 

Postup

Nejdříve si udělejte ovesnou mouku. Jen vezmete ovesné vločky a rozmixujete je na prášek.

Do mísy dejte všechny suroviny ze seznamu a promíchejte.

Rozdělte na 2 části a do jedné vmíchejte kakao a trošku mléka.

Poté namačkejte do formy na tyčinky (tahle je z kidsgohealthy.eu). Pokud formu nemáte, mělo by stačit těsto vyválet mezi dvěma papíry na pečení a po upečení nakrájet na tyčinky.

Pečte na 175 stupňů cca 20-30 minut. Každá trouba je jiná, takže je třeba po 15 minutách tyčinky hlídat.

 

Po vychladnutí jsem tyčinky polila rozpuštěnou bílou čokoládou. Použila jsem čokoládu, která obsahuje o 43% méně cukru oproti té ze supermarketu. Aby se lépe rozpouštěla, přidala jsem i trošičku kokosového oleje.

 

Ochutnávka čokolády:

Pak už jen dáte tyčinky do lednice, aby ztuhla poleva a jsou hotové.