Pečený tvaroh je moje nová závislost. Snažím se jíst více bílkovin, abych nabrala nějaké svaly a tvaroh teď jím dost často. Zkoušela jsem tedy i nějaké nové recepty a mezi nimi i pečený tvaroh. Řeknu vám, to je tak dobré😊. Než jsem to přidala sem na blog, tak už jsem ho pekla snad 14x. Základ můžete vždy trochu jinak ochutit nebo přidat jiné ovoce, ať to není pořád stejné. Každopádně s tou křupavou drobenkou je to vážně moc dobré.
Bílkoviny: Mně to vyšlo na 44,4 g bílkovin a vyjde mi to na 2 porce. Samozřejmě záleží jaký zrovna použijete tvaroh, každý má obsah bílkovin trochu jiný.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 250 g tvarohu ve vaničce (nejčastěji používám polotučný)
- 140 g řeckého jogurtu (1 vanička)
- 1 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku Goodie (je bezlepkový a bezfosfátový. Je to velký sáček, což mi vyhovujte více, než ty malé sáčky)
- 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku nebo kukuřičného škrobu (je to prakticky to samé)
- 15 g cukru (další možnost je erythritol Goodie (má 0 kcal).Oslaďte čím chcete, hlavně ať vám to chutná😊).
- Trošku přírodního vanilkového aroma Goodie nebo vanilkové pasty
Kód na slevu pro vás: FOODTRIPDUO, platí na vše z www.goodie.cz
Drobenka:
- 20 g másla
- 30 g hrubé mouky (pro bezlepkovou verzi bych zkusila rýžovou mouku, ale vyzkoušené to nemám)
- 20 g cukru
Dále
- Ovoce: čerstvé nebo mražené, já jsem použila mražené višně
Pomůcky: malá zapékací misky
Postup
Vše na tvaroh promíchejte a nalijte do malé zapékací misky.
Posypte ovocem (klidně může být mražené).
V misce si prsty rozdrobte vše na drobenku a poté nasypte na ovoce.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Drobenka má zezlátnout, ale zase ne moc, ať není hořká.
Podávejte teplý nebo studený. Já většinou počkám až vychladne, dám na hodinku do lednice a pak teprve jím. Ale jak kdy, někdy si ho dám ráda i teplý.