Krabici s instantním perníkem nechte v obchodě. Je dost možné, že už doma vše potřebné na vyrobení směsi na přípravu perníku už máte. Stačí přidat jen jednu ingredienci a to mléko. Za chvilku máte upečeno a můžete se věnovat něčemu jinému. Doporučuji udělat hned několik směsí abyste nemuseli po každém upečení míchat novou. Směs vydrží několik měsíců tak to určitě pár perníků bude😊. Když si porovnáte cenu kupovaného perníku v prášku a cenu domácího budete určitě příjemně překvapení. Opravdu se vyplatí.

SurovinY

  • 300g hladké mouky
  • 200g cukru
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžíce kakaa

 

Příprava

 Všechny suroviny smíchejte a nasypte do sklenice.

Skladování: při pokojové teplotě mimo dosah vlhkosti

Trvanlivost: podle data použité mouky

Použití:

  • 1 těsto na perník v prášku
  • 250ml mléka

Perník:

  1. Těsto na perník smíchejte s mlékem a vypracujte. Dobře promíchejte, aby v něm nebyly hrudky (metličkou to jde nejlíp)
  2. Nalijte ho do vymazané a moukou vysypané formy (u silikonových můžete těsto nalít rovnou do formy).
  3. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 15 minut. Záleží na výšce těsta, já jsem měla nízký plech, ale u vyššího to bude tak o 5 minut déle. Perník otestujte špejlí – pokud je čistá je perník hotový.
  4. Po vychladnutí perník polijte čokoládovou polevou. Rozetřete jí tak, aby bylo všude stejně. Pak ho dejte do lednice, dokud poleva neztuhne.