Sůl s pomerančem najde využití v každé kuchyni. Chutná totiž skvěle k mořským plodům, steakům, grilovanému masu ale také do salátů. Mořská sůl s pomerančem patří i na čokoládu, pralinek nebo do hořké čokolády. Čokoláda s mořskou solí chutná úžasně a naše sůl bude ještě navíc mít chuť pomeranče. Stejně jako pomerančový cukr i pomerančová sůl je vhodná jako dárek. Je to nádherně vonící surovina která si ve vaší kuchyni jistě místo najde.
Suroviny
- 250g mořské soli (nebo stolní)
- Slupka z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného)
Příprava
- Pomeranč oloupejte škrabkou tak aby na ní zůstalo co nejméně hořké bílé části. Kůru nestrouhejte protože by se ze soli špatně vyndávala.
- Slupku nechte na vzduchu dokud zcela neuschne. Můžete jí dá na topení a urychlit to (navíc krásně provoní byt)
- Kůru nastrhejte na menší kousky.
- Sůl promíchejte s pomerančovou kůru a přesypte jí do zavírací sklenice (nebo sáčku)
- Nechte týden za občasného promíchejte.
- Po týdnu slupky vyndejte.
Použití: na grilování, čokoládu, brownies, do slaného karamelu, horkou čokoládu
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: 1 rok (časem může slábnout a bude potřeba přidat další pomerančovou slupku)