Sůl s pomerančem najde využití v každé kuchyni. Chutná totiž skvěle k mořským plodům, steakům, grilovanému masu ale také do salátů. Mořská sůl s pomerančem patří i na čokoládu, pralinek nebo do hořké čokolády. Čokoláda s mořskou solí chutná úžasně a naše sůl bude ještě navíc mít chuť pomeranče. Stejně jako pomerančový cukr i pomerančová sůl je vhodná jako dárek. Je to nádherně vonící surovina která si ve vaší kuchyni jistě místo najde.

Suroviny

  • 250g mořské soli (nebo stolní)
  • Slupka z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného)

Příprava

  1. Pomeranč oloupejte škrabkou tak aby na ní zůstalo co nejméně hořké bílé části. Kůru nestrouhejte protože by se ze soli špatně vyndávala.
  2. Slupku nechte na vzduchu dokud zcela neuschne. Můžete jí dá na topení a urychlit to (navíc krásně provoní byt)
  3. Kůru nastrhejte na menší kousky.
  4. Sůl promíchejte s pomerančovou kůru a přesypte jí do zavírací sklenice (nebo sáčku)
  5. Nechte týden za občasného promíchejte.
  6. Po týdnu slupky vyndejte.

Použití: na grilování, čokoládu, brownies, do slaného karamelu, horkou čokoládu

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 rok (časem může slábnout a bude potřeba přidat další pomerančovou slupku)