Připravila jsem si pro vás recept na to jak si vyrobit úžasně vonící a chutnající pomerančový cukr. Přidejte ho do sušenek, dortů, koláčů nebo nápojů místo obyčejného cukru a dodejte jim příjemný nádech pomerančů. Nebo si ho přidejte do kafe nebo čaje, opět vás jeho chuť nezklame. Když cukr hezky zabalíte můžete ho také věnovat blízkým osobám jako dárek. Hodí se také na ozdobu všech sladkých jídel nebo k ochucení krémů a pudingů. Výroba je tak snadná. Připravte si jen cukr a pomerančovou kůru. Nic jiného potřebovat nebudete.

Suroviny

  • 200g cukru
  • Slupka z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného)

Příprava

  1. Pomerančovou slupku oloupejte škrabkou. Snažte se oškrábat co nejméně bílé části. Cukr by po ní získal hořkou příchuť.
  2. Slupky nechte na vzduchu úplně uschnout. Urychlit to můžete třeba položením na topení,
  3. Usušenou kůru natrhejte na menší kousky a smíchejte s cukrem.
  4. Poté ho přesypte do zavírací sklenice nebo sáčku a nechte týden stát. Občas protřepejte.
  5. Po týdnu slupky vyndejte.

 

Použití: do dezertů, horké čokolády, různých nápojů….

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 rok (časem může zeslábnout)