Rychlá a chutná svačinka. Můžete si je vychutnat třeba večer u televize nebo kdykoliv kdy budete mít chuť na něco slaného a křupavého. Jsou skvělá náhrada za klasické smažené chipsy, obsahují totiž o dost méně soli a oleje. A navíc skvěle chutnají!

Suroviny

  • 100g syrových slunečnicových semen loupaných
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1/4 lžičky mořské soli

Příprava

  1. Pánev rozpalte na střední teplotu.
  2. Kokosový olej nechte rozpustit nebo použijte klasický (slunečnice, olivový…)
  3. Na olej nasypte slunečnicová semínka a osolte je
  4. Za častého míchání semínka upražte. Trvá to asi 2-4 minuty. Slunečnice se krásně rozvoní a získá arašídovou barvu. Připalují se rychle takže určitě hlídejte. Pozor na ochutnávání, i když se to nezdá jsou opravdu vařící a spálíte si pusu (bohužel to vím z vlastní zkušenosti)
  5. Před podáváním nechte vychladit

Podávejte ihned nebo skladujte v uzavřené dóze