Rychlá a chutná svačinka. Můžete si je vychutnat třeba večer u televize nebo kdykoliv kdy budete mít chuť na něco slaného a křupavého. Jsou skvělá náhrada za klasické smažené chipsy, obsahují totiž o dost méně soli a oleje. A navíc skvěle chutnají!

Suroviny

  • 100g syrových slunečnicových semen loupaných
  • 1 lžička oleje (slunečnicový, olivový, kokosový…)
  • 1/4 lžičky mořské soli

Příprava

  1. Pánev rozpalte na střední teplotu. Nalijte na ni olej a přidejte slunečnicová semínka. Posypte je solí a vše promíchejte.
  2. Za častého míchání semínka upražte. Trvá to asi 2-4 minuty. Slunečnice se krásně rozvoní a získá arašídovou barvu. Připalují se rychle takže určitě hlídejte. Pozor na ochutnávání, i když se to nezdá jsou opravdu vařící a spálíte si pusu (bohužel to vím z vlastní zkušenosti)
  3. Před podáváním nechte vychladit

Podávejte ihned nebo skladujte v uzavřené dóze