Včera jsem dělala špízy a ještě mi nějaké zbyly na oběd. Jako přílohu jsem k nim udělala bylinkové brambory. Jsou to malé brambory uvařené ve slupce, které se po uvaření smíchají s bylinkovým dresinkem. Tenhle recepte jsem dělala před pár...


Včera jsem dělala špízy a ještě mi nějaké zbyly na oběd. Jako přílohu jsem k nim udělala bylinkové brambory. Jsou to malé brambory uvařené ve slupce, které se po uvaření smíchají s bylinkovým dresinkem. Tenhle recepte jsem dělala před pár...

Dneska jsem dělala celerovou polévku a zbyla mi půlka celeru. Moc celerových receptů neznám, tak jsem se porozhlédla, co bych z něj mohla udělat. Nakonec jsem se rozhodla pro celerové hranolky. Je to rychlovka a nepotřebujete na to nic...

Jedno z prvních jídel tohoto roku byly kuřecí špízy se zeleninou. Přemýšlela jsem jakou k nim udělat přílohu, a nakonec mě napadly pečené brambory. Udělala jsem si takovou kari směs z římského kmínu, koriandru, kurkumy, chilli a oleje....

V Icelandu jsem sehnala velký pytel mražených fazolových lusků. Nějak mě nenapadalo, co z nich udělat, a tak jsem se porozhlédla po internetu. Zaujal mě recepty na fazolky na asijský způsob. Nakonec jsem se receptu moc nedržela, spíš jsem...

Dneska jsem dělala větší úklid a nevyhnul se mu ani mrazák. Tak koukám na zbytek mražené kukuřice a přemýšlím nad tím, jak ji použiju. Na polévku to bylo málo a na pizzu jsem neměla nakoupeno. Nakonec mě napadly kukuřičné placky....

Pol Roti – připravte si pečivo, které se podává na Srí lance. Tyto kokosové placky s chilli rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Ochutnejte indickou kuchyni – vynikající bombajské brambory. Dají se použít jako příloha i hlavní jídlo. Levné chutné jídlo, připravené za chvilku.

Víte co to jsou pavučinové palačinky? Pokud ne, pojďte se na ně podívat. Jsou vynikající a budou ozdobou každého talíře.

Mukimo? Pod tímto názvem se skrývá kaše ze zeleniny, je vynikající. Tento keňský pokrm si doma můžete jednoduše připravit. Chutná dobře samotný anebo se dá použít i jako příloha.

Indickou kuchyni miluju, a proto pokračuji v objevování nových receptů. Tentokrát jsem dělala cibulové placky – Khanda bhaji. Bhaji jsou různé druhy, jsou to smažené placičky z cibule nebo jiné zeleniny. Já jsem zkusila ty cibulové a jsou...

Bezlepkové placičky z cizrny připravené podle zásad ajuvédy. Skvělá příloha anebo jako hlavní jídlo s nějakým dobrým dipem.

Máte alergii na laktózu, ale nechcete se vzdát bramborové kaše? Jde to i bez laktózy, pojďte se podívat.

Čapatí je indická příloha – placky z celozrnné mouky. Recept jsem upravila a připravila z něj křupavé chipsy. Hodí se k polévce, salátu i hlavním jídlům (a nejen indickým). Tento recept a více než 1000 dalších receptů najdete na těchto stránkách.

Batáty se vyznačují sladkou chutí. Chipsy z nich chutnají úplně jinak, než z klasických brambor. Podle mě jsou mnohem lepší.

Batátové hranolky se zapsaly na seznamu oblíbených jídel hodně vysoko. Miluju sladké a taky slané. Hranolky ze sladkých brambor (batát) chutnají sladce uvnitř a na povrchu slaně. A to je na nich to, co mi tak chutná. Pokud jste sladké...