Ajurvéda mě zajímá čím dál tím více. Zkouším různé recepty a všechny mi zatím moc chutnaly. Většinu si sestavuji pro můj typ – jsem typ Pitta. Pak je ještě Váta a Kapha. Jsou na to různé testy anebo je samozřejmě lepší si dojít...


Ajurvéda mě zajímá čím dál tím více. Zkouším různé recepty a všechny mi zatím moc chutnaly. Většinu si sestavuji pro můj typ – jsem typ Pitta. Pak je ještě Váta a Kapha. Jsou na to různé testy anebo je samozřejmě lepší si dojít...

Recept na bramborovou kaši bez laktózy. S mlékem poslední dobou trochu bojuju. Někdy mi nedělá dobře a jindy mi zase nevadí. Proto se jeho konzumaci snažím omezit. Naštěstí lze dneska většinu potravin koupit bez laktózy a zbytek si můžete...

Čapatí/Chapati jsou placky z celozrnné mouky a vody používané jako příloha převážně v indické kuchyni. Nabírá se s nimi jídlo a proto nepotřebujete příbor. Těsto je nekynuté, jen se nechává odpočinout. Recept na placky už brzy na...

Zeleninové chipsy jsou tak chutné a přitom i zdravé. Nově jsem zkusila batátové chipsy a jsou výtečné! Smažené chipsy nasáklé olejem mi nic neříkají. Zato zeleninových chipsů sním klidně celý pekáč. Pečou se v troubě a právě díky tomu...

Batátové hranolky se zapsaly na seznamu oblíbených jídel hodně vysoko. Miluju sladké a taky slané. Hranolky ze sladkých brambor (batát) chutnají sladce uvnitř a na povrchu slaně. A to je na nich to, co mi tak chutná. Pokud jste sladké...

Křupavé americké brambory které se hodí jako příloha k pečenému masu i zelenině. Nebo jen tak samotné s kečupem?

Křupavá příloha z brambor se kterou zabodujete hlavně u dětí. Každý smajlík může mít jiný obličej (děti jim je určitě rádi udělají). Stejně jako hranolky můžete i smajlíky podávat jen tak s kečupem nebo tatarkou

Bramborový nebo houskový kynutý knedlík jsou v České republice jednou z nejčastěji používaných příloh. Kynutý knedlík je dokonce druhý nejnavštěvovanější recept tohoto blogu. První je už hodně dlouho cibulový chléb a zatím ho nic...

Domácí pizza chléb. Chutná skvěle samotný, s bylinkami nebo ho můžete použít jako klasické pečivo a něčím ozdobit. Také ho používám jako přílohu k jídlu

Samotný nebo jako příloha, tak či tak chutná skvěle. V pizzerii jsem si ho doma vždycky dávala ale teď když jsem zjistila jak je to snadné si ho doma raději upeču. Jeho výroba je totiž otázkou pár korun

Naan je indický chléb který se používá jako příloha k hlavnímu jídlu či polévce. Dokonce chutná skvěle i samotný. Chcete vyzkoušet něco nového? Ozvláštnit váš jídelníček? Vyzkoušejte tento indický chléb, uvidíte, že vás svou chutí překvapí.

Recept na kynutý knedlík na který nebudete potřebovat ani jedno vajíčko. Když jsem se pustila do přípravy knedlíku zjistila jsem, že jsem vajíčka zapomněla koupit. Naštěstí jsem ale měla po ruce chia semínka která místo vajíček používá...

Recept na indický chléb, který se hodí nejen k indické kuchyni ale také k polévkám, grilovanému masu nebo omáčce. Za pár korun budete mít během chvilky plný talíř tohoto vynikajícího pečiva. Skvěle chutná i samotné.

Tento knedlík jsem vařila už tolikrát, že už to ani nespočítám. Někdy dělám 1 velkou šišku, ale většinou 2 menší. Houskový knedlík mi nikdy moc nechutnal, a navíc je taky o něco pracnější. Tenhle mi chutná více. Doma děláme buď tento...

Taky ses vám někdy stalo, že jste chtěli dělat houskový knedlík ale došli vám housky? Připravte si je do zásoby a už se vám to nikdy nestane