Chipsy z ředkviček nejsou sice tak křupavé jako chipsy bramborové, ale vynahradí to svou chutí. Obsahují jen kapku oleje na každý chips protože jsou pečené v troubě. Jako koření jsem použila indické kari a červenou papriku. Upečené ředkvička chutná úplně jinak než syrová, připomíná mi jiný druh zeleniny ale nemůžu se rozhodnout jaký. Hlavní ale je, že je to dobré. Tyto zeleninové chipsy jsou zdravou náhradou za smažené chipsy tak je určitě neváhejte vyzkoušet.

 

Budete potřebovat:

  • 250 gramů (cca 16)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření(vrchovatá)
  • 1/4 lžičky červená sladká paprika
  • 1/4 lžičky soli
  • Špetka černého pepře

 

Příprava:

  1. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky (neoloupané). Dejte je do misky, zakryjte a dejte na 30 sekund do mikrovlnky. Po chvilce slijte tekutinu.
  2. Smíchejte koření s olejem a přidejte ředkvičky. Promíchejte.
  3. Ředkvičky rozložte na plech vyložený pečícím papírem
  4. Pečte na 175 stupňů 15 minut, střední rošt. Poté otočte a pečte dalších 10-20 minut na 110 stupňů (záleží na síle a velikosti ředkviček). Nejdříve budou upečené malé konce ředkviček a nejmenší kousky, pokud už jsou vyndejte je aby se nepřipálily. Postupně se dopeče i zbytek

 

Chipsy podávejte teplé nebo studené

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny, ale nejlépe chutnají čerstvé