Rýžovou kaši si můžete během minuty vyrobit doma. Kupované kaše jsou vyrobené pouze z rýže (tedy ty kvalitní) a stejně tak si jí můžete vyrobit i doma. Rýžová mouka není tepelně upravená a proto se domácí kaše musí krátce povařit. Kaše je bezlepková takže si jí mohou dopřát všichni co lepek nesmí. Na ozdobu pak můžete použít ovoce, musli nebo semínka. Je to ideální snídaně nebo rychlá svačina. Klidně si jí můžete dopřát i jako rychlou večeři, rýžová mouka je lehce stravitelná a nebude vám po ní na noc těžko. Rostlinných mlék je tak velké množství že máte možnost mít kaši pokaždé jinou, vyzkoušejte různá mléka a dodejte tak pokaždé kaši jinou chuť.

Suroviny

Na 10 porcí budete potřebovat:

  • 300g rýžové mouky

Příprava

Rýžovou mouku nasypte do dózy a uložte

 

Použití:

  • 15g rýžové mouky
  • 150ml rostlinného mléka nebo vody*

Výborně chutná mandlové mléko, sójové nebo rýžové. Ale použijte jakékolik máte rádi

  1. Rýžovou mouku rozmíchejte ve studeném mléce nebo vodě.
  2. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí (asi 2 minuty).
  3. Kaši podávejte teplou nebo studenou.
  4. Rýžovou kaši můžete ozdobit čerstvým ovocem, ořechy nebo semínky. Také můžete posypat musli.

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: podle data na obalu rýžové mouky

 

TIP: pro zahuštění pokrmů kaši za stálého míchání vmíchejte do vařícího pokrmu. Přidávejte jí postupně po lžičkách než budete s hustotou spokojeni.