Nedávno mi jedna kolegyně v práci říkala, že každý den snídá to samé-toast s avokádovou pomazánkou. Snídá to už více než 2 roky. Já si to nedovedu představit. Jíst každý den k snídani stejné jídlo, mít 10 jídel a točit je 30 let dokola (takových lidí znám hodně). Jídlo miluju, ale pořád to stejné? Naopak se snažím jíst každé jídlo jen jednou. Samozřejmě ne pořád. Kvůli nemoci nebo nedostatku času některé věci zopakuji. Ale když mám možnost, připravím nějakou novinku. Stejně to mám i se snídaní, ráda je střídám. Postupně vám sem všechny recepty budu nahrávat, bude tedy z čeho vybírat😊.

Tentokrát mám pro vás recept na rýžové chlebíčky s arašídovým máslem. Je to jeden z těch jednodušších receptů. Když spěcháte, tak je přímo ideální. Snídani si můžete vzít i s sebou na cestu do práce nebo školy. Existuje hodně obměn tohoto receptu, budu se je snažit všechny vypsat.

Takže co budete potřebovat?

 

Budete potřebovat:

  • Rýžové chlebíčky
  • Arašídové máslo (recept na domácí arašídové máslo najdete dole)
  • 1 banán

 

Příprava:

Rýžové chlebíčky – na výběr je hodně druhů. Celozrnné, s kukuřicí, klasické…vyberte si, co vám vyhovuje. Pokud vám nebude chutnat, vyzkoušejte jiný druh. Klasické rýžové chlebíčky nemají tak výraznou chuť, celozrnné jsou chuťově o něco výraznější.

Každý chlebíček potřete arašídovým máslem. Arašídové máslo dodá snídani potřebné bílkoviny, abyste za chvilku zase neměli hlad. Nemusíte s ním šetřit. Většinou dávám tak lžíci na jeden chlebíček.

Chlebíčky ozdobte kolečky banánu.

Kolik si připravit chlebíčků? Nejsem výživový poradce a nevím, jak je to kaloricky správně. Z vlastní zkušenosti ale vím, že jsou pro mě ideální 3-4 chlebíčky.

 

Berete si chlebíčky jako svačinu do práce? Zakryjte je nenamazanými chlebíčky. Uděláte z nich takový arašídový sendvič😊.

 

Skladování a trvanlivost: chlebíčky je ideální sníst maximálně do jednoho dne. Nesnědené chlebíčky uložte do lednice. Protože je v lednici vlhko a chlebíčky by do sebe mohly začít natahovat vlhkost, nenechávejte je tam zbytečně dlouho.

 

S čím i připravit chlebíčky:

Chlebíčky namažte ghítelou, čokoládovým arašídovým máslem, rozmačkaným avokádem se solí a pepřem, s žervé a rajčetem, s šunkou a sýrem…